Als ik de deur open sta ik meteen in de dojo van Voordorp Fitness in Utrecht. Sevn Alias buldert door de ruimte. Een handjevol mensen, ik zou zeggen dat het de buurtbewoners zijn, schaduwbokst door de ruimte. Zaktraining in Utrecht, ik ga ervoor.

Ik kwam binnen door de achterdeur, en ik was te laat, maar dat deert sportschooleigenaar en trainer Adriaan Hietink niet. “Ik zou je graag een kopje koffie aanbieden, maar ik moet de training geven”, zegt hij. Ik stop mijn tas tussen twee spinningfietsen. Snel wind ik mijn polsen in zwachtels en trek ik mijn bokshandschoenen aan.

Voordorp Fitness Utrecht

Een hoek achter in zijn sportschool reserveerd Hietink voor bokslessen. Hij traint kickboksers en is zelf ook geen vreemde in de ring. Toch zijn de lessen voor iedereen toegankelijk genoeg, of je nou wedstrijden vecht of nog geen deuk in een kussen slaat.

De les

De bokshoek telt zes zakken, dus de groepjes bij de zaktraining zijn altijd klein. Hietink verdeelt zijn tijd tussen uitleggen van oefeningen en de volgende track opzetten. De Rotterdamse rap laait het vuur in me op en ik stoot als een sloopkogel. Links, rechtste directe, linkerhoek, opstoot, rechterknie, ellenbogen. De combinaties kan ik niet altijd onthouden, het geeft niet, ik ga fanatiek door.

Na bijna een uur plakt mijn top aan mijn rug en zijn mijn benen van lood. Hietink piept er snel tussenuit, de zaak moet aan de andere kant van het wandje ook gerund worden, een jongen die zojuist de hele les langs de kant hing met vrienden sluit de les af. We strekken de benen en dan komen de eerste dames van spinning al een fiets ophalen. De volgende keer kom ik netjes door de voordeur.

Shinta is altijd op zoek naar nieuwe manieren om lichaam en geest te slijpen. Haar obsessie voor zelfverbetering zorgt voor een druk schema waarin yoga, zwemmen, vechtsporten, reizen en artikelen schrijven strijden om aandacht. Voor OneFit duikt ze diep in het Utrechtse lesaanbod én vist ze de meest opvallende lesjes uit de OneFit-jungle. 

Tags: