Sinds een paar maanden is OneFit een hele mooie sportlocatie rijker: PLTS aan de Bilderdijkstraat. In deze boutique studio kan je barre en reformer Pilates lessen volgen. De studio is zo mooi, schoon en stijlvol ingericht dat je sportsessie bijna verandert in een spa-sessie. Het enige grote verschil: deze workouts zijn een stuk intensiever dan een middagje wellness!

De studio

De founders van PLTS zijn niemand minder dan Renée Vervoorn (tv-presentatrice, cleanmeals.nl) en Guy van der Reijden (3SIXTY5 personal training, cleanmeals.nl), beiden heb je waarschijnlijk al wel eens op je televisiescherm voorbij zien komen. Vorig jaar, tijdens hun vakantie in LA, ontdekten zij de barre en reformer Pilates workouts. Zij waren hier zó enthousiast over dat ze dit naar Nederland wilden brengen. En begin 2017 was het al zover; PLTS opende haar deuren.

De studio is licht en stijlvol, met veel groene details en mooie planten. De kleedruimte en de douches zijn schoon en luxe. Als je binnen komt lopen heeft deze ruimte veel weg van een spa. De spiegels zijn ideaal om een post-workout selfie te maken, het licht in deze ruimte is geweldig!

Reformer Pilates

De studio heeft twee sportruimtes: de barre ruimte en de reformer pilates ruimte. Beide ruimtes zijn ingericht op kleine groepen, zodat je tijdens je workout voldoende aandacht krijgt van de docent. Omdat ik barre lessen voorheen al bij andere studio’s gevolgd heb, en wel héél benieuwd was naar de hypermoderne reformer Pilates machine, had ik me ingeschreven voor de reformer Pilates les.

Als je je met OneFit wilt inschrijven voor deze les wees er dan snel bij, want PLTS is razend populair en heel snel volgeboekt. Je kunt het beste een paar weken van tevoren een les reserveren.

Bij aanvang van de les kregen we een duidelijke uitleg van de docente Maddie. Ze vertelde hoe de machine precies werkt, hoe je met de veren onderin de machine de intensiteit kan verhogen of verlagen en wat we kunnen verwachten van de les.

Daarna gingen we van start met diverse reformer Pilates oefeningen. De muziek en het enthousiasme van de docente zorgden ervoor dat het niet alleen een intensieve workout was, maar vooral ook een hele leuke!

Voordat de les begon, dacht ik dat 50 minuten misschien wat kort zou zijn om echt goed getraind te hebben. Aan het einde van de les begreep ik helemaal waarom deze les ‘slechts’ 50 minuten is, want het is echt een pittig lesje! De aard van de oefeningen is echter heel anders dan het soort oefeningen dat je doet tijdens een bootcamp of krachttraining.

Bij iedere oefening komt een stabiliteitsfactor kijken, omdat je telkens weer je lichaam in balans moet houden tijdens de verschillende oefeningen op de machine. Dit soort oefeningen zijn perfect voor je core stability en vragen veel van je coördinatie (de aansturing van je spieren). Je zal merken dat je aan het einde van de les ook echt moe bent en dat het steeds moeilijker wordt om de oefeningen correct uit te voeren. Verwacht dus geen ‘makkelijk lesje’ tijdens deze reformer Pilates les!

Perfecte aanvulling op wat voor sport dan ook

Je kan deze les gebruiken als aanvulling voor praktisch iedere sport. Een sterke core stability is voor elke sport een voordeel, het is een stukje behendigheid en blessurepreventie. Vind je andere sporten niet zo leuk? Dan kan je ook prima af met alleen reformer pilates en/of barre lessen. Deze lessen zijn perfect voor het tonen van je lichaam en het ontwikkelen van een mooie, rechte houding. En de belangrijkste factor voor een sportief leven is dat je sporten doet die je leuk vindt, dat is deze workout zeker!

Lotta is orthomoleculair voedingsdeskundige en fysiotherapeut en weet als geen ander hoe belangrijk het is om regelmatig te bewegen. Sporten moet volgens haar vooral heel leuk zijn! Kijk voor individuele begeleiding, blogs en inspiratie op haar Instagram, Facebook en website.

Tags: