Als ik zeg Victoria Secret, dan zie ik de vermoeide blik al in de ogen verschijnen en een misgunnend lachje doen opduiken waarbij jullie al snel denken aan een ander onderwerp. “Die meiden hebben een heel arsenaal aan hulptroepen en zo’n lijf is niet haalbaar voor de doorsnee vrouw zonder een dikke bankrekening. Van op maat gemaakte voedingsschema’s tot personal trainers”. En precies dat laatste is dankzij OneFit binnen handbereik. Als je je gaat verdiepen in de lessen ontdek je ineens locaties waar je U tegen zegt en daarom deel ik graag het volgende paleisje met jullie; op een fanatieke maandagochtend ga ik hardlopend de Erasmusbrug over richting Spartaan Circuit

10275383_1729614810607643_8556470957276081036_o

Een twintigminuut durende warming up zou normaal gesproken goed te doen zijn voor een gemiddelde circuit training waarbij je je hier en daar nog wel eens kan verschuilen in de menigte en een herhaling kan overslaan. Ik wacht rustig buiten samen met een ander meisje totdat Yusuf aan komt zetten. Een klant had per ongeluk de deur van de studio dicht gegooid terwijl zijn gehele sleutelbos binnen lag. Oftewel, Yusuf moest al vroeg op de maandagochtend lopend naar huis voor de reserve sleutel en weer terug. Een beetje afwachtend stap ik mee naar binnen in de hoop dat het in de komende vijf minuten ineens storm zou lopen en ik veilig tussen een groepje mensen lekker op 80 procent mee kon draaien. Helaas. Yusuf stelt mij voor aan het andere meisje: “Marrit dit is mijn meest fitte klant met het grootste doorzettingsvermogen die ik er tussen heb zitten. Ik train met haar normaal één op één een vrij zwaar parcours en we gaan vandaag precies hetzelfde doen.”

Maandagochtend, de onbeperkt pizza eten lucht van de avond ervoor hing nog als een aura om me heen. En ik kan je zeggen, al die pizza puntjes lagen aan het einde van de les dampend als een plas water om mij heen. Wat Yusuf doet is net als vroeger, apenkooi maar dan zonder gieren en brullen. Zijn manier van trainen is een mix van met banden gooien, slaan met hamers, commando oefeningen, klimmen met een touw of over blokken heen springen etc. Deze les kan en zal nooit saai worden en ik zal je zeggen die 80 procent, die kun je vergeten. Deze man zorgt ervoor dat je weer jezelf als je grootste vijand tegenover je krijgt. Zijn uitnodigende woorden klinken: ”wacht niet langer en ga niet voor minder dan je zelf waard bent”. Is dit niet de ultieme link naar het welbekende L’Oréal motto en de Victoria Secret modellen waarmee ik dit verhaal begon?

Luister, als jij zoveel wilt laten voor een goddelijk lichaam als Doutzen Kroes is Yusuf met Spartaan circuit hét begin voor je. Niet alleen als trainer maar ook als voedingsspecialist en dat zonder extra honderden euro’s weg te gooien aan vage personal trainers met gekke diëten die je van je lang zal ze leven nooit kan volhouden. Mijn tip: ga nooit diëten maar kies voor een bewuste levensstijl en werk vooral aan je innerlijk. Zodra het daar allemaal warm loopt gaat het uiterlijk zich vanzelf versmelten met jou doelen!

Marrit Nicolai is een energieke en sportieve vrouw die lef en gezond verstand in de juiste dosis combineert. Als nuchtere Friezin verliet ze het hoge Noorden voor een carrière in de schijnwerpers. Tijdens So You Think You Can Dance gooide ze haar charmes in de strijd en werd daarmee onderwerp van de media. Meerdere malen per jaar vertrekt ze naar het buitenland, onder andere voor de wereldtour van Armin van Buuren. Als model is ze vooral actief in de sport business. Volg Marrit op Instagram

 

Tags: