Ochtend Helden bij Staal & Kracht… De naam deed mij eigenlijk meteen terug deinzen en om te voorkomen dat de snooze het won van mijn discipline besloot ik de avond van te voren de les te reserveren. Als gedesoriënteerde Rotterdammer slaagde ik er deze ochtend vreemd genoeg meteen in om de weg te vinden. Het waait hard en ik sta buiten te verkleumen van de kou, balend dat ik deze keer wel het instinct had van een postduif. 

Processed with VSCO with a5 preset

En dan te bedenken dat ik oververhit het gebouw weer uit kwam, m’n jas over de hand, trui in de tas en het zweet nog tussen de billen. Wat is dit toch een top locatie om flink er van langs te krijgen. Geen prestatie druk, geen concurrentie geding, geen macho gehalte. Heerlijk puur trainen met een warm huiskamer gevoel. De innerlijke motivatie moet gevoed worden door je mentaliteit, dat alleen jij uiteindelijk verantwoordelijk bent voor jouw eigen lichamelijke conditie. Je komt tenslotte trainen voor jezelf, niet om andere mensen te zien falen zodat je eigen zelfverzekerdheid wordt geüpgraded. Het daadwerkelijk trainen is jouw verantwoordelijkheid en dus moet je zelf opletten wat jouw lichaam wel of niet kan. Bij staal en kracht wordt dit gerespecteerd, samen met jou wordt er gekeken naar een schema die je vies zal tegenvallen maar die jou zoveel sterker maakt aangepast naar jouw eigen leefomgeving.

Het CrossFit schema werd dan ook volledig doorgenomen, toegelicht en voorgedaan. Praatje, plaatje, daadje ten voeten uit. Als je nog nooit een les hebt gevolgd? Het grote voordeel van CrossFit is de diversiteit. De programma’s zijn vrijwel nooit hetzelfde en daarnaast kan het op elk moment worden aangepast. En dat aanpassen deed ik zeker. Zonder enig blijk van pijn maar met veel weerstand in mijn gedachten perste ik van alle billen oefeningen er een extra ronde uit, want zoals men vaak zegt: makkelijke wegen zijn vaak doodlopend.

Niet dat deze ouderwetse boodschap voor mij de doorslag gaf. Die kan ik beter vertalen naar anno 2016 lees social media. Mijn motivatie? De verkennen pagina van Instagram. En nee niet die van menig vrouwen telefoon. Mannen, jullie berichten worden namelijk automatisch geselecteerd op basis van factoren van de mensen die je volgt maar vooral de berichten die je leuk vindt. (Betrapt)

De trend op social media is een “stevige basis” van goede content. Voor ons uit de naad werkende OneFitters een extra stimulans! Laat social media je positief beïnvloeden. Alles wat je wilt en moet bereiken in je leven ligt allang op je te wachten. Vind de kracht om er hard voor te werken en dat is wat ik heb gedaan tijdens deze volwaardige les bij Staal & Kracht. Of het de warme wonderthee voor de les was of de goede vibe, daar mag je zelf achter komen.

Marrit Nicolai is een energieke en sportieve vrouw die lef en gezond verstand in de juiste dosis combineert. Als nuchtere Friezin verliet ze het hoge Noorden voor een carrière in de schijnwerpers. Tijdens So You Think You Can Dance gooide ze haar charmes in de strijd en werd daarmee onderwerp van de media. Meerdere malen per jaar vertrekt ze naar het buitenland, onder andere voor de wereldtour van Armin van Buuren. Als model is ze vooral actief in de sport business. Volg Marrit op Instagram

Tags: