Ooit van Booiaka gehoord? Nee? Ik ook niet. In het kader van ‘alles proberen’ vond ik dan ook dat  het tijd werd voor een bezoekje aan Dans Dansen. En met succes; deze locatie voeg ik met alle plezier toe aan mijn wekelijkse sportrepertoire en benoem ik tot een van de leukste dans- en sport studio’s van Amsterdam!

Hoewel het rooster vol staat met lessen als Afrodans, Moderne Dans en Hiphop, ging ik op de vroege vrijdagochtend voor Booiaka. Geen idee waar de klemtoon ligt van dat woord, maar klonk wel fijn in de oren. En dat was het ook.

Met mijn enkelblessure ben ik nog een beetje gelimiteerd op het gebied van wilde bewegingen, maar deze was prima toegankelijk. Booiaka is een dansles die hiphop en Afrikaanse dans combineert en waar in één uur toe wordt gewerkt naar een choreografie. Dit door middel van veel herhaling, cardio oefeningen tussendoor en bovenal veel plezier maken.

De moeilijkheidsgraad ligt laag, dus met een beetje ritmegevoel kan iedereen mee doen. Mocht je alsnog troubels ervaren, dan trekt de fijne docent Bianca je wel mee met haar enthousiasme. Bij haar in de buurt staan is al een pretje, wat een energie!

img_8257

Speciaal voor vrouwen en kinderen staat elke les bij Dans Dansen in het teken van plezier; met kwalitatieve danslessen en goede begeleiding krijgen ze iedereen aan het bewegen. En dat is mooi, want dat maakt je vrolijk en energiek waardoor je goed in je vel zit! Daarnaast werk je aan je conditie, spierkracht en lenigheid in een gezellige en ongedwongen sfeer. Ideáál. Ben je op zoek naar een leuke les? Dan raad ik je deze aan! Gaan jullie volgende week met me mee?

Marissa (22) test onze groeplessen en schrijft erop los. Als fitgirl werkt ze als personal trainer en dansdocente, maar vindt ze het ook fijn om yoga te beoefenen of andere uitdagende lesjes te volgen. Ze studeert culturele antropologie & psychologie, heeft haar eigen stichting Diabetes on the Run en haar eigen healthroom: EGGPRESS! Volg haar op Instagram of www.marissaklouwer.com.

Tags: