Ben je in het bezit van een Onefit lidmaatschap? Dit is je kans om nieuwe ‘out of your comfort zone’ lessen uit te proberen! Eindelijk ging ik naar de les Belly Dance (Basic / Beginner) bij de Chassé Dance Studios. Eerlijk is eerlijk; dit is een les die ik al lang eens wilde gaan uitproberen maar het bleef uitstellen.. Hoe leuk ik dansen ook vind, ik ben geen geboren danseres. Bij links en rechts moet ik echt al nadenken, dus laat staan bij buikdansen! 

Maar onder het mom van ‘voor alles is een eerste keer’, ging ik samen met Sophie naar de Belly Dance les. Wauw, wat is deze dansstudio groot!! We werden netjes ontvangen en liepen door naar de studio waar de les gegeven wordt, door de gordijntjes heen konden we al naar de gevorderden les kijken. Gelukkig kon ik weer even rustig adem halen, er zijn cursisten van alle leeftijden en er was nu toch geen weg meer terug.

We werden fijn ontvangen door Cassandra, kregen allebei een geel sjaaltje met muntjes en belletjes om en de les kon beginnen. Omdat het een beginnersles is, legt Cassandra alles heel goed uit en geeft ze ook aan dat je houding belangrijk is. Naast buikdansen geeft Cassandra ook al heel wat jaren pilates, waardoor ze weet dat bepaalde oefeningen niet goed zijn voor je onderrug en deze daarom niet doet. Ondanks alle ‘belly dance’ termen en de pasjes, was deze les goed te volgen voor mij als a-ritmisch persoon die links en rechts door elkaar haalt. Voordat ik aan deze les begon, dacht ik dat buikdansen echt om je buik ging, maar het draait veel om je heupen, buikspieren, je armen en plezier hebben!

Je ‘danst’ in een kleine groep en het is gewoon super leuk om een keer zo’n les te doen. In het nieuwe jaar ga ik zeker nog een keer met een andere vriendin mijn heupen weer even los gooien, omdat ik vind dat zij deze les ook een keer gedaan moet hebben.

De les is vanaf 11 januari elke woensdagavond weer te volgen tussen 20:00 en 21:00 bij Chassé Dance Studios.

Ik ben Laura Disco, 30 jaar, happy in love en woon in Amsterdam en werk bij het fashion, beauty & lifestyle PR bureau So PR. Al mijn hele leven houd ik van sporten, als jong meisje heb ik taekwondo beoefent op hoog niveau en sinds ik 10 jaar geleden naar Amsterdam kwam, altijd op zoek geweest naar iets dat bij me past. Fitnessen, hardlopen, lesjes in de sportschool, alles ging op een gegeven moment vervelen. Voor mij is Onefit dé uitkomst, omdat ik mijn eigen ‘sport-week’ in kan plannen met de lessen waar ik behoefte aan heb. Van boksen, bodypumpen tot hot yoga, maar ook het ontdekken van ‘nieuwe’ sporten begin ik steeds leuker te vinden.

Tags: