Detoxen. Januari is de ideale maand om je lijf en geest rust te geven. Dit kun je heel goed combineren met verschillende lessen die je via One Fit kunt volgen. Van hot yoga tot meditatie, van essentrics tot spinga. OneFit’s Rosalie geeft je graag een paar tips en tricks!

Detoxen kun je op verschillende manieren doen, door bijv een week (of langer) extra goed op je voeding te letten en suiker, tarwe, cafeïne, vlees, zuivel en alcohol te laten staan. Je eet dan vooral groenten, fruit, noten en zaden. Je kunt er ook voor kiezen om alleen smoothies en te drinken en soep en curry’s te eten. Hier vind je een handig detox weekmenu (met 3 maaltijden per dag). Een detox ‘beginners guide’ vind je hier.

Huid
Wil je een stapje verder? Gun je huid dan ook een detox door geen make up of andere beauty producten te gebruiken. Smeer dan bijvoorbeeld alleen een beetje kokosolie op je huid. Hier vind je alle informatie over het detoxen van je huid.

Geest
Daarnaast is het ook goed om tijdens je detox veel rust te nemen. Plan de hele week niets in (naast werk) en gun jezelf een paar dagen voor jezelf. Ga wandelen, mediteer. Zet alle notificaties van je telefoon bijvoorbeeld uit, en kijk alleen in de ochtend en avond even naar je social media en mail. Kijk geen tv, maar kies voor documentaires of een boek.

Bewegen
Elke dag bewegen is natuurlijk sowieso goed, probeer dit tijdens je detox ook echt te doen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de ene dag te kiezen voor een milde les zoals yoga, en de andere dag voor een les waarvan je goed gaat zweten, zoals Spinnen of Insanity. Zo houd je een goede balans tussen sporten voor je geest en sporten voor je lijf!

De onderstaande rustigere lessen (de eerste 10) zijn goed om te volgen tijdens je detox, omdat ze ervoor zorgen dat je je geest tot rust brengt, in combinatie met bewegingen die je lichaam extra aanzetten tot het afvoeren van gifstoffen (bij bepaalde hot/bikram yoga houdingen bijvoorbeeld). De onderste 10 lessen zorgen ervoor dat je goed gaat zweten (spinning, insanity, HIIT, Crossfit). Tijdens je detox is het extra belangrijk om alle gifstoffen eruit te zweten. Bij de andere lessen ben je lekker bezig in de buitenlucht (looptraining, bootcamp, surfen), wat je geest ook rust zal brengen. Met lessen zoals Jui-Jitsu en Essentrics ben je bewuster bezig met het bewegen van je lichaam en bepaalde spiergroepen, wat een welkome afwisseling is als je normaal gezien juist kiest voor heftigere lessen.  Zwemmen is altijd een goede sport om te beoefenen, omdat je bijna al je spieren gebruikt zonder ze te belasten.

  1. Hot Yoga
  2. Bikram Yoga
  3. Hatha Yoga
  4. Pilates
  5. Yoga Nidra
  6. Yin Yoga
  7. Body Balance
  8. Meditatie
  9. Kundalini Yoga
  10. Piloxing
  11. Surfen
  12. Essentrics
  13. Insanity
  14. Spinning
  15. Bootcamp
  16. HIIT
  17. Looptraining
  18. Jiu-jitsu
  19. Crossfit
  20. Zwemmen

One Fit’s Rosalie test allerlei groepslessen door heel Den Haag en brengt jou graag op de hoogte van de leukste sporten in de stad aan de zee. Ze is 30 jaar oud en heeft een eigen blog die je kunt bekijken via: www.rosalieruardy.nl. Volg haar ook op Instagram en Facebook.

Tags: