Sport was altijd een belangrijk onderdeel in mijn leven tot ik een paar jaar geleden mijn hockeystick in de wilgen hing. Zeker vier jaar heb ik toen geprobeerd om mezelf de sportschool in te krijgen en vier jaar lang mislukte dit. Totdat een vriendin mij vorig jaar meenam naar een circuittraining. Sindsdien heb ik de ambitie om drie keer per week de gym van binnen te bewonderen. Uiteraard doe ik dit met OneFit, want dit maakt het sporten leuker en uitdagender.

Met mijn werk als tv-redacteur is het niet altijd even makkelijk om mijn ambitie waar te maken. ’s Ochtends pak ik al vroeg de trein richting de redactie van Galileo (RTL5) en zodra de leader van het Achtuurjournaal klinkt, kom ik meestal thuis. Iedere week plan ik mijn vaste sportmomenten in die ik als heilig beschouw. Als ik met mezelf afspreek om elke dinsdag en donderdag te sporten, kan ik daar rekening mee houden en behoed ik mijzelf voor het bekende excuus “mórgen ga ik echt”. Goed, dit zijn mijn favoriete OneFit locaties in Rotterdam:

Elegante helicopter

Op dinsdag ga ik altijd twee uur paaldansen bij Sportief Paaldansen Rotterdam. Ik had dit nog nooit eerder gedaan, maar via OneFit ontdekte ik dat paaldansen niet alleen bedoeld is voor nachtclubs. Het is topsport en onwijs leuk om te doen. Je werkt aan je kracht, lenigheid en souplesse, waardoor ik het een fijne afwisseling vind met andere workouts. De les begint met een zumba dansje en wat krachtoefeningen om goed warm te worden. Daarna werkt iedereen aan de oefeningen, waarbij lerares Sarena bij iedereen langs gaat om persoonlijk advies te geven. Dit vind ik heel fijn, want zo leer je snel nieuwe bewegingen. Nu ik een paar maanden paaldans merk ik dat mijn Helicopter steeds mooier wordt en beter gaat.

img_2575

PR verbreken
Donderdag staat een intensieve CrossFit les ingepland bij Crossfit 7Kamp, by far mijn favoriete OneFit locatie in Rotterdam. Iedere week ga ik direct vanuit met werk door om een WOD te killen. Deze week staat de Bench op het whiteboard. Het eerste deel van de les bestaat uit een x aantal benchpress herhalingen. Trainer Dennis roept motiverende dingen en leert mij leert mij de fijne kneepjes van deze oefening, zodat ik aan het einde mijn PR benchpress heb verbroken. High five! Ik luid de bel, vier mijn nieuwste overwinning en de spierpijn van de volgende ochtend neem ik alvast voor lief. Tijdens het tweede deel van deze WOD is opgeven geen optie; in 6 minuten moet je alles geven met wallballs. De non stop opzwepende muziek die uit de speakers knalt zorgen er voor dat ik aan het einde aan het zuurstof moet, maar het was het allemaal waard. Uiteindelijk krijg ik van een les bij CrossFit 7Kamp altijd een potje energie waar je u tegen zegt.

img_3482

In between tv-jobs
In mijn in between tv-klussen periode heb ik met OneFit van alles nieuws geprobeerd. Dit is precies waarom ik OneFit zo’n goed concept vind; je kunt altijd iets nieuws proberen. Zo deed ik aan Bikram yoga bij Bikram yoga Rotterdam. De thermometer tikt 36 graden aan, maar uiteindelijk liep ik compleet zen de deur uit. Absolute aanrader om goed tot rust te komen en om aan mijn mobiliteit en stabiliteit te werken. Ook volgde ik circuittrainingen bij CrossFit Hofplein. Boxjumps, push ups en kettlebellswings worden in hoog tempo met elkaar afgewisseld waardoor je in een uur compleet wordt afgemat. En spierpijn gegarandeerd. Als ik het straks wat rustiger heb, staan de hoopdance Juul’s Hoop Vibes en een paar baantjes in het zwembad Oostelijk Zwembad sowieso op de planning!

Christel is tv-redacteur, schrijft en filmt voor #FITGIRLCODE en verzamelt stempels in haar paspoort. Volg deze fitgirl op haar Instagram om op de hoogte te blijven van haar laatste sportavonturen en ontdekkingen uit het OneFit aanbod in Rotterdam!

Tags: