Laat ik met een bekentenis beginnen; ik vond muurklimmen altijd een beetje een losersport. Voor van die natuurtypes met wild haar en ongeschoren wangen, die goed zijn in aardrijkskunde en eindeloos in de Bever Sport kunnen zoeken naar de perfecte wandelschoenen en de laatste karabijnhaken.

Boulderhal de Campus - OneFit

Ik viel dan ook bijna van mijn stoel toen ik de eerste foto’s van Boulderhal de Campus in Den Haag zag. Alsof ik naar een futuristisch maanlandschap zat te kijken, met vreemd gevormde blokken die uit het niets uit de grond leken te komen. Als je me gezegd had dat Major Lazer er hun laatste videoclip had opgenomen had ik je meteen geloofd. Het leek wel een kunstwerk!

Okay, ik was om en heb met wat sportbuddies meteen een introductieles gereserveerd. In het echt was de hal zeker zo mooi als op de foto’s. Enorm veel ruimte en toch een gezellige sfeer. We werden hartelijk welkom geheten, kregen -tegen de verwachtingen in best hippe- schoentjes aan en begonnen met een korte uitleg over boulderen. Wij dachten, klimmen is toch.. the only way is up? Niet dus: er zitten veel meer regels en elementen aan boulderen dan we dachten. Je moet op een bepaald punt beginnen en moet met twee handen op de hoogste steen eindigen. Iedere boulder heeft wel een raadsel of valkuil waarbij je goed moet nadenken voor je je volgende greep pakt. Pittig!

We hebben een half uurtje onder begeleiding geboulderd en mochten daarna zo lang we wilden blijven klimmen. Omdat je zó de competitie met jezelf aan gaat en het zoveel voldoening geeft als je een een boulder afgemaakt hebt, wil je eigenlijk niet stoppen. Maar je lichaam zegt wat anders: trillende armen, kramp in je handen, een paar keer flink vallen en je kunt gewoon niet meer. Gelukkig konden we na het klimmen in de Campus Bar even bijkomen met een Haags Kompaanbiertje.

Boulderen OneFit

Kortom: ik ben de muurklimmers een excuus schuldig. Klimmen is geen losersport. Het is een strategisch ingewikkelde sport waarvoor je kracht, behendigheid, uithoudingsvermogen én extreem goede balans nodig hebt. We hebben die avond bij Boulderhal de Campus heel wat getalenteerde klimmers gezien: eindeloos respect!

Fanatiek als ze is viel Karlijn meteen op als OneFit gebruiker in Den Haag. Nu als OneFit expert member duikt ze nóg dieper de ‘materie’ van OneFit in. Nieuwe lessen in het rooster? Wedden, Karlijn is je voor!  Volg Karlijn haar Instagram account om de sportavonturen van deze Haagse sporty spice op de voet te volgen.

Tags: