image1

Oké.. Do yourself a favor en bezoek deze leuke plek in Amsterdam-Oost! Ietwat verstopt achter de Sarphatistraat, maar als je eventjes zoekt dan komt het helemaal goed. Ik heb me ingeschreven voor de Superles 60, een verkorte versie van de signature Superles 90. Spannend, maar ik ben vooral heel benieuwd, want in één uur een combinatie mijn twee favorieten: yoga en HIIT!

image2

Bij binnenkomst word ik meteen blij ontvangen door één van de eigenaressen. Ook al is Bluebirds pas vier maandjes open, het voelt nu al als thuiskomen door de fijne sfeer. De hidden gem, een mooie lichte “woon” kamer, loopt al vol en iedereen is vrolijk met elkaar aan het kletsen. Er is thee voor iedereen en als je trek hebt in een appel, dan mag je die gewoon pakken. Hoe leuk is dat! Een super vriendelijk ontvangst dus.

image3

De les zelf is best druk. Mannen en vrouwen maken zich klaar en attributen worden klaargelegd. De Superles 60 bestaat HIIT, Dynamische Yoga en Yin Yoga. Het eerste onderdeel is opgesplitst in zes blokken; de eerste minuut geef je je voor 80%, en daarna nog 30 seconden op 100 % van je kracht. Valt niet mee; als je je voorbereid op een simpel yogalesje dan kom je van een koude kermis thuis. Dit is een les lekker zweten! De mannen hebben het ook zwaar.
Na de HIIT stappen we over op Dynamische Yoga, stretchen en wat core-oefeningen. We eindigen met Yin Yoga, een yogavorm gericht op het loslaten van je spieren en stretchen van het bindweefsel. Heerlijk ontspannend maar mentaal zwaarder; soms even door de pijn heen bijten! De les wordt afgesloten met een lange ontspanningsoefening met lavendelgeuren en in totale zen-stand loop ik de zaal weer uit.

Conclusie: wat een TOP-les dit! Voor elk niveau toegankelijk, super hygiënische studio, fijne mensen, top docent en een heerlijke sfeer! Zweten, trainen en ontspannen in één. Aanrader!

Marissa (22) test onze groeplessen, en schrijft erop los. Als fitgirl werkt ze als personal trainer en dansdocente, maar vindt ze het ook fijn om yoga te beoefenen of andere uitdagende lesjes te volgen. Ze studeert culturele antropologie & psychologie, heeft haar eigen stichting Diabetes on the Run en opent in april haar eigen healthroom: EGGPRESS! Volg haar op Instagram of www.marissaklouwer.com.

Tags: